Xenical – fördelarna uppväger risken

bantningspiller Xenical

Fördelarna med att använda Xenical bantningspiller är betydligt större än riskerna för övervikt.

Fetma är ett mycket känsligt ämne, både i offentligheten och för personer som själva kämpar med övervikt. Att vara överviktig kan få stora konsekvenser för sin självkänsla och sitt självförtroende, men kan också bidra till allvarliga konsekvenser för hälsan. Fetma ökar risken för en rad allvarliga kroniska sjukdomar, inklusive hjärt – sjukdomar, stroke och vissa former av cancer.

Det enda sättet att minska risken för viktrelaterade sjukdomar är att gå ner i vikt, men det är inte alla bantningsmetoder som är så bra för hälsan. Många människor tar till extrema dieter eller
produkter som framställts som mirakelkurer som lovar resultat, men dessa bantningsmetoder ger inte en långvarig viktminskning.

Xenical ger den starthjälp du behöver

Om du känner att du inte kan gå ner i vikt på egen hand, är det viktigt att söka hjälp från experter. En allmänläkare eller motsvarande kommer att kunna förskriva ett recept för Xenical, som är ett kliniskt bevisad läkemedel avsett som starthjälp för överviktiga som inte vill riskera livsstilen – och viktrelaterade sjukdomar.

Bantningspillret innehåller en aktiv ingrediens som kallas orlistat. Denna aktiva ingrediens verkar lokalt i tarmen där den påverkar absorptionen av fett. För att kroppen ska kunna absorbera fett, måste dessa stora molekyler brytas ned innan den kan transporteras i kroppen. Det finns enzymer som kallas lipaser som är ansvariga för att bryta ner fettmolekyler. Orlistat påverkar dessa lipaser, så att de inte kan bryta ner så mycket fett i tarmen, vilket innebär att en tredjedel av fettet du äter kommer att absorberas och spolas ut ur kroppen naturligt.

Effektivt bantningspiller

Fem separata studier visar att Orlistat lett till en betydande andel av patienterna minskade sin totala kroppsvikt med 10% eller mer inom ett år. Den viktigaste funktionen till detta bantningspiller är inte snabb viktminskning, den viktigaste funktionen är en gradvis och lång varig viktminskning. Läkemedlet är därför ett bra alternativ för överviktiga som vill gå ner i vikt på ett bekvämt och säkert sätt.

Detta bantningsmedel passar inte alla

Xenical är ett receptbelagt läkemedel, så det är viktigt att notera att läkemedlet inte är avsett för dem som bara vill gå ner några kilo. Detta bantningsmedel framställdes för att hjälpa patienter med med en hälsoskadlig övervikt. För att en läkare ska kunna förskriva ett recept måste du därför ha ett BMI som överstiger 27 eller mer. Vissa patienter kan också få medicinen ordinerad om de lider av underliggande hälsoproblem, såsom t ex diabetes.

Body mass index (BMI) är ett mått på balansen mellan längd och vikt. Förhållandet mellan längd och vikt kan i de flesta fall ge en indikation om de är mer mottagliga för hälsorisker än andra. Det är viktigt att notera att förhållandet mellan muskelmassa och kroppsfett procent inte är inräknad i denna mätning, så om du har mer muskler än fett kommer detta att påverka riskbilden.

Xenical bantningspiller har fler fördelar än nackdelar

Enligt Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) kan orlistat, ett ämne i vissa bantningspiller, i sällsynta fall påverka levern. Efter en detaljerad analys av risker och säkerhet har det dock fastställts att leverbiverkningar från orlistat är ovanliga och inte allvarliga.

Denna version är mer koncis och placerar viktiga sökord, som ”Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA)” och ”orlistat”, tidigare i meningen för bättre synlighet.