Könssjukdomar

All information om orsakerna och symptomen till könssjukdomar

könssjukdomKönssjukdomar orsakas av bakterier och virus, och överförs normalt från en person till en annan
då en sexuell aktivitet genomförts oskyddat. Detta gäller oavsett om sexaktiviteten sker oralt, vaginalt eller analt. Risken att bli smittad kommer dessutom öka med antalet partners du har oskyddat sex med.

Vissa sjukdomar kan även smittas via saliv, svett, blod och i sällsynta fall kan även sexuellt överförbara sjukdomar smittas via textiler som t.ex. handdukar och hårda ytor som t.ex. toalettsitsar, vattenkranar, dörrhandtag.

Även om de flesta sexuellt överförbara sjukdomar sprids olika och har olika symtom, så har de alla gemensamt att det tar tid innan de utvecklas. Man kan därför lätt smitta andra, eftersom det kan gå veckor, månader och ibland år innan man alls blir medveten om att man bär på en sjukdom.

Om du har haft oskyddat sex, eller är orolig för att du kan ha fått en könssjukdom, så är det klokt att ta ett test hos din husläkare eller gynekolog. Ett prov kommer inte bara att ge dig en lättnad, utan det kan också avgöra om det är nödvändigt med en behandling om testet visar sig vara positivt. Glöm inte att ju snabbare du får behandling, desto mindre är chansen att du smittar andra, och inte minst uppleva obehagliga komplikationer i framtiden.

Behandla könssjukdomar online

På ett enkelt och diskret sätt kan man nu behandla könssjukdomar online på Krisapoteket.se. När du beställer din behandling måste du först genomföra en online konsultation med en av våra legitimerade läkare. När du har genomfört konsultationen, kommer våra läkare att gå igenom den för att hitta en behandling som passar för dig och din hälsa. Om du är lämplig för behandlingen du blivit ordinerad, kommer läkaren att skriva ut ett e-recept, som skickas vidare till vårat apotek innan paketet diskret skickas hem till dig eller till närmsta ombud. Du kan betala direkt med kort eller välja att betala tryggt med Klarna. Att behandla könssjukdomar online har aldrig varit enklare!

Vi på Krisapoteket erbjuder:

  • Behandlingar mot de vanligaste könssjukdomarna
  • E-recept av EU-legitimerade doktorer
  • Garanterat genuina läkemedel
  • Snabba och diskreta leveranser

Klamydia behandlingarKlamydia är den absolut vanligaste könssjukdomen i Sverige. De flesta som bär på Klamydia är oftast ovetande då sjukdomen ofta inte har några symptom. Om man är smittad bör därför behandla Klamydia direkt för att undvika infertilitet.

Behandlingar: Doxyferm | Zithromax | Azithromycin

GonorréGonorré är ofta symptomfri, det är därför extra viktigt att göra regelbundna tester för könssjukdomar. Om du upplever hudutslag, blödning, smärtsamma toalettbesök, klåda och flytningar från penis eller vagina kan vara ett tecken på gonorré.

Behandlingar: Behandlingspaket mot Gonorré

mycoplasma-behandlingMycoplasma genitalium är en könssjukdom som smittar genom bakterier. Detta är en hyfsad nyupptäckt sexuellt överförbar infektion som är ganska svår att diagnostisera, då den nästan är identisk med gonorré och klamydia samt att den kan upptäckas i samband med andra könssjukdomar.

BehandlingarAzithromycin