P-piller

Orala p-piller är ett säkert och enkelt sätt att förhindra en oönskad graviditet. P-piller erbjuder i princip ett
100 % skydd och är ett av de populäraste valen av preventivmedel. Fler än 619 000 kvinnor i Sverige föredrar p-piller framför andra former av preventivmedel. Eftersom p-piller innehåller två olika könshormon, gestagen och östrogen så kallas de för ett kombinerande p-piller. Många av dessa piller har även förmåga att lindra mensvärk och reglera din mens.

Köpa p-piller online?

Du kan enkelt och diskret köpa p-piller online via Krisapoteket, allt du behöver göra är att genom gå en gratis online konsultation. Först väljer du önskat p-piller, därefter påbörjar du orderprocessen och besvarar på några enkla frågor. Sedan kommer en läkare att se över din konsultation för att se om du är lämplig för behandlingen du valt. Om du är lämplig så skriver läkaren ut ett recept. Receptet skickas sedan till ett apotek som tryggt och diskret skickar din beställning med expressleverans hem till dig.

Alla våra p-piller går att beställa både 3 och 6 månaders bruk.

p-pillerYasmin är ett populärt kombinerat p-piller. Preventivmedlet tas under 21 dagar under din menstruationscykel följt av ett avbrott på 7 dagar. Du är under avbrottet fortfarande skyddad mot att bli gravid. Yasmin orsakar inte viktökning, därför är p-pillret de vanligaste bland kvinnor.

Mer information

p-pillerCilest är ett effektivt kombinerat p-piller som är det populäraste i Europa. Genom att välja Cilest behöver du längre inte oroa dig för några obehagliga smärtor och obehag under din menscykel. Cilest kan även lindra kraftig mensvärk.

Mer information

Vad gör ett P-piller?

P-piller är i Sverige det populäraste preventivmedlet i tablettform som skall tas varje dag. De innehåller två olika könshormoner, östrogen och gestagen, och kallas ibland för kombinerade p-piller. Detta piller är ett väldigt säkert skydd mot oönskad graviditet.

P-piller förhindrar att man inte får någon ägglossning. Pillret har även en påverkar i livmoderhalsen då det blir tjockt och segt, det blir därför svårare för spermier att tränga sig in i livmodern. Det har även en påverkan på slemhinnan inne i livmodern som gör att den blir tunn, vilket betyder att ett ägg inte kan bli befruktat.

Biverkningar med P-piller

När man beslutar sig för att börja på en receptbelagd behandling, kommer det alltid att finnas en risk för biverkningar. Detta gäller oavsett vilken typ av läkemedel som är inblandade, det gäller också för läkemedel som t.ex. p-piller.
I de flesta fallen är eventuella biverkningar av p-piller ofta milda, och går över väldigt fort.
Vanliga biverkningar:
Efter påbörjad behandling med p-piller, är det inte ovanligt att uppleva några besvär, men det kommer isåfall att vara ganska milda biverkningar. Det kan vara så att din kropp reagerar på p-pillret. Lös problemet enkelt genom att byta till ett annat märke av p-piller. Vanliga biverkningar kan vara:

  • Huvudvärk
  • illamående
  • Humörsvängningar
  • Blödningar
  • Minskad sexlust
  • Depression

Det kan även förekomma andra biverkningar i samma stil som också de är ganska milda. Man kan enkelt prova ett annat märke av p-piller för att se vilket som passar ens kropp bäst. Detta kommer i de flesta fall att lösa problemet med biverkningar. Det finns mängder med olika märken av p-piller att köpa online och är därför lätt att hitta ett p-piller som passar varje kvinna.