Preventivmedel

preventivmedelFör att förebygga oönskade graviditeter är preventivmedel ett effektivt sätt. Idag finns det mängder med olika preventivmetoder, de vanligaste som används är kondom, p-piller, minipiller, p-plåster, kombinerade p-piller och p-plåster och används av miljontals män och kvinnor i Europa.

Även om det sedan 60-talet funnits olika typer av preventiva metoder är det fortfarande idag många som känner sig väldigt osäkra på preventivmedel.Det är just därför vi har samlat mycket information kring preventivmedel.

På Krisapoteket kan du köpa en rad olika preventiva metoder och få din behandling inom 24 timmar.

Två olika sorter – hormonfria och hormonella preventivmedel

Preventivmedel finns i två grupper. Bland annat finns hormonella, där dels minipiller och p-piller ingår. Denna kategori strävar att härma kroppens funktioner genom att använda naturliga hormoner för att hindra oönskad graviditet.

Preventivmedel finns även utan hormoner, då särskilt tillfälliga metoder som kondom, men också p-dator och kopparspiral som är mer långverkande.

Hormonella
Idag finns det mängder med olika hormonella preventiva metoder. Där p-piller och minipiller är de absolut vanligaste. Men det finns det också p-stav, p-ring, p-plåster och p-spruta som alla är hormonbaserade.

Hormonella preventivmedel fungerar på följande sätt:

  • 1. Hormoner adderas till kroppen
  • 2. Hormonerna ombildar menstruationscykeln och stoppar ägglossning.
  • 3. Slemmet i livmoderhinnan blir även tjockare vilket gör det svårare för spermier att ta sig genom.

Hos Krisapoteket har vi de vanligaste preventiva metoderna. Vill du läsa mer eller beställa? Klicka på den produkt du är intresserad av.

P-pillerOrala p-piller är ett säkert och enkelt sätt att förhindra oönskade graviditeter. P-piller ger princip ett 100-procentigt skydd och används av över 100 miljoner kvinnor i världen. Det finns mängder av olika sorters p-piller, välj det p-piller som passar dig och din hälsa bäst.

Behandlingar: Yasmin | Cilest